Porslinets helg, 29–30 augusti 2020

Porslinets dag blir i år Porslinets helg! Under två dagar kan du ta del av porslinsaktiviteter och erbjudanden i Gustavsbergs hamn. Porslinsmuseet är öppet som vanligt, mellan kl 11 och 16. Se utställningen om och med Lisa Larson och dyk ner i porslinsfabrikens historia via föremål från mer än 170 år.

Vid sidan av porslinsmuseet erbjuder också konsthallen, lokala keramiker och konstnärer, restauranger och butiker trygga kulturupplevelser.

På Gustavsbergs Porslinsmuseum tar vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer i beaktande för att det ska vara möjligt att hålla avstånd och minimera risken för smitta. Flera av helgens övriga aktiviteter sker utomhus. Gustavsbergs Porslinsmuseums vänner arrangerar till exempel tre kostnadsfria vandringar i porslinskvarteren och hamnen. Föranmälan behövs. Du hittar dem på plats utanför porslinsmuseet under helgen. Se också föreningens webbplats.